perjantai 24. toukokuuta 2013

Mallin muistilista

Ensimmäinen kuvaussessio on sovittu, ja jännittää! Miten valmistautua? Mitä kaikkea pitää ottaa mukaan? Mitä jos näytän kuvissa aivan dorkalta? Ei hätää, Mortianna tekee parhaansa auttaakseen! Kokosin tähän postaukseen kuvauksiinvalmistautujan muistilistan, jolla selviät varmasti kunnialla ensimmäisestä photoshootingistasi!

Viime vlogissani suosittelin, että jokaisen, joka rahtuakaan nauttii huomiosta, pitäisi vähintään kerran elämässään mennä kuvaajalle kuvattavaksi. Laitoin myös pari linkkiä siihen, mistä kuvaajia voi löytää. Kun löydät itsellesi kuvaajan, ensimmäinen asia luonnollisesti on ottaa selvää, millaista jälkeä kuvaaja tekee. Eli siis selata tämän portfoliota. Kyseessä ei aina ole ammattikuvaaja, mutta se ei haittaa, kunhan vain kuvat miellyttävät omaa silmääsi! Ensiksi sopikaa minkäluonteisia kuvia aiotte ottaa ja missä (studiossa vai miljöössä). Itse en suostu alastonkuviin tuntemattomille kuvaajille, sillä en kaipaa tahmatassuja. Tahmatassuiksi sanotaan niitä, joilla eivät ole aivan puhtaat jauhot pusseissaan, vaan haluavat kuvata alastomuutta vain nähdäkseen alastomia naisia.

Kuvausten luonteeseen liittyy olennaisesti mallin vaatteet. Ota selvää minkä tyyppisiä vaatteita sinun tulee ottaa mukaan, vai ovatko vaatteet valmiina paikanpäällä. Kannattaa ottaa useita eri vaatevaihtoehtoja mukaan, sillä koko sessio on tylsää vetää samoissa kuteissa. Tähän kohtaan suosittelen sitä kuuluisaa Ikea-kassia.

Ota mukaan vaatteiden lisäksi:
- Kenkiä!
- Asusteita (sukkahousuja, hattuja, hiusrusetteja, koruja, hansikkaita ym.)
- Pinnejä, ponnareita, hiuslakkaa ym.
- Meikkipussi
- Tekoripsiä ja rispiliimaa
- Meikinpoistoaine, vanulappuja ja -puikkoja
- Eväitä, vähintäänkin vesipullo
- Takki tai muita lämpimiä vaatteita, jos kuvaatte ulkosalla.

Jokaisella on toki omat kauneudenhoitorutiininsa, mutta tässä on siihenkin muutama vinkki:

Pari päivää ennen kuvauksia:
- Värjää hiukset, jos tarvetta. Tyvikasvu pois ja väri kirkkaaksi. Jos värjäät tukkasi itse, kuten minä, kannattaa jättää varmuuden vuoksi pari-kolme välipäivää, jotta hiusväri ehtii kulua pois myös otsasta, kaulasta, korvista ja käsivarsista.
- Huolla ripset ja kynnet, mikäli käytät sellaisia

Edellisenä päivänä:
- Nypi ja sheivaa kaikki turhat karvat.
- Älä syö mitään kovin turvottavaa. Palkitse itsesi berliininmunkilla vasta kuvausten jälkeen. ;)
- Lakkaa kyntesi tai liimaa irtokynnet, jos et käytä rakennekynsiä.
- Kuori iho ja laita kosteusvoidetta. Meikkipohja hilseilee rumasti kuivalla iholla.
- Varmista että kaikki tarvittava on mukana.
- Rullaa hiukset, mikäli haluat tehdä kampauspohjan esim. sormikiharoilla.


Aamulla:
- Tee ainakin meikkipohja valmiiksi, jos et tiedä tarkalleen millainen meikki sinulle tulee, tai jos paikalla on meikkaaja. Tai jos et kehtaa kulkea paikanpäälle valmiissa maskissa (jos kyseessä on vaikka zombie-kuvaukset)
- Jos menet alastonkuviin, älä pue rintaliivejä, jos mahdollista.
- Älä stressaa liikaa vaan vietä mahtava päivä!

Itse olen suhteellisen narsistisen rakastunut peilikuvaani. Heh. Usein peilaillessani etsin itsestäni puolihuomaamattomasti parhaita puolia - toisin sanoen siis poseeraan peilin edessä. Se on hyvä tapa löytää oikeanlaisia poseerausasentoja. Voit halutessasi ottaa myös itselaukasimella kuvia tai videota omalla kamerallasi, jolloin pääset harjoittelemaan kuvaustilannetta näkemättä itseäsi peilin kautta. Opettele ainakin muutama perusasento, joilla voit aloittaa ja joita voit soveltaa. Tuo parhaat puolesi esiin. Omalla kohdallani olen huomannut, että koska minulla on suhteellisen leveä lantio, näyttää huonolta, jos työnnän lantiota eteen. Sen sijaan minun ruumiillani parempia asentoja on pieni "ankanpyrstö" eli lantion taakse työntäminen tai toisen jalan tuominen toisen eteen niin että lantio on hieman sivuttain.

Lantio röhnöttää edessä, näytän jättipäärynältä...

...lantio takana näyttää paremmalta. 
Tässä tämä klassinen "lantion kääntö hieman sivuttain, ja jalan tuominen toisen eteen". Toimii erityisesti kynähameiden ja merenneitohelmojen kanssa!


Kuvaajan edessä varmasti jännittää - etenkin jos kuvaaja on täysin uusi tuttavuus. Itseäni ainakin jännittää. Koeta päästä hyvään juttuun kuvaajasi kanssa, koska rennossa ilmapiirissä tulee rennompia kuvia. Pyydä kuvaajaa ohjaamaan sinua, jos tunnet olosi epävarmaksi.

Muista rentouttaa kasvosi! Jännitys näkyy ihmisillä heti kasvoilla, esimerkiksi yrityksenä pidätellä hymyä - sukujuhlakuvista tuttu kireä ilme. Jos hymyilyttää, hymyile vapaasti, se näyttää hyvältä. Muista kuitenkin rentouttaa hymykin välillä, ettei se jähmety kammottavaksi missihymyksi. Jännitys voi myös ilmetä hyvin vakavana ilmeenä kasvoilla. Rentoudu, hassuttele, liioittele - kyllä se siitä lutviutuu!  ;)

Flirttaile kameralle. Kuvittele, että kamera on ihastuksesi, poikaystäväsi tai salainen ihailijasi. Käännä välillä katse pois kamerasta ja vilkaise sitten uudella energialla taas kameraan - näin vältyt lasittuneelta katseelta (mikä tuntuu olevan allekirjoittaneen ongelma!)

Kuvaajat ottavat yleensä kuvia sarjassa. Siis näin: *klik - asennon vaihto - klik - vaihto - klik - vaihto - klik*. Asennon vaihdon ei tarvitse olla mitenkään radikaali. Se voi olla katseen tai pään kääntäminen, käden siirtäminen ja painon vaihto jalalta toiselle. Odota siis maltillisesti kameran suljinääntä tai salaman välähdystä ennen asennon vaihtoa.

Älä koskaan seiso kuin tatti suoraan kohti kameraa. Niinkuin seisoisit kassajonossa. Se on todella tylsää! Käännä lantiota sivuttain niin että ylävartalto on kameraa kohti. Näytät näin paljon muodokkaammalta!  Itse aina settiin mennessäni käyn läpi vakioasentoni, jonka jälkeen lähden hakemaan uusia ulottuvuuksia. Kokeile rohkeasti mitä kummallisempia asentoja - tylsää mallia on tylsä kuvata. Olosi saattaa tuntua hieman yliampuvalta, mutta todellisuudessa se näyttää paljon paremmalta miltä se tuntuu. Hae eri tasoja; kyykisty, ojenna jalkoja, nostele käsiä, katso välillä poispäin kamerasta... Mitä näyttävämmät releet ja rekvisiitat sinulla on, sitä näyttävämpää liikehdintää se vaati. Eikä siltä kuvaajalta filmi kesken lopu. Ja jos jotkut kuvat ampuisivatkin vähän yli, ei niitä tarvitse välttämättä julkaista. Heitä siis hissuttelu nurkkaan ja heittäydy täysillä mukaan - se näkyy kuvissa!

Tässä on muutama kuva, joiden poseerauksista voi ottaa mallia ja harjoitella kotona!

Rentouta kasvot ja katso välillä poispäin kamerasta


Katso välillä kumien alta...


... ja välillä nosta leukaa ja katso "nenänvartta pitkin".
 
Flirttaile!

Vedä lantiota hieman taakse "ankanpyrstöksi" ja tuo toista jalkaa toisen eteen. Näin tuot muotosi esiin!Tuo olkapäitä eteen, saat aikaan hyvän "solisluuherutuksen". 

Kurkkaus olkapään yli

Eläydy asentoihin!Mutta varo duckfacea! ;) 


3 kommenttia:

 1. Tää oli ehdottomasti todella hyvä teksti! :) Olen itse monesti halunut kokeilla malleilua! Tästä on varmasti hyötyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, siitä tulee todella hyvä olo! Useille lukijoilla tämä saattaa olla ihan tuttua huttua, mutta hienoa jos tekstistä löytyy varteenotettavia vinkkejä. :)

   Poista
 2. Piti palata tähän uudemmankin kerran :) Hyvä teksti, kiitos! Jos kaikki sujuu hyvin, niin saattaa vinkit päästä pian testiinkin ;)

  VastaaPoista