lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kesän tyylit ja tyylimokat!

Ah, kesä ja kuumuus! Kesällä kerrospukeutumiselle voi nauraa vain, ja pukea vaatteita vain nimellisesti peittääkseen ne kriittisimmät paikat. Mitkä ovat teidän lempivaatteenne helteellä? Ajatteletteko muita kun pukeudutte niihin? Ajatteletteko niitä ihmisparkoja, jotka joutuvat tuijottelemaan teidän vatsamakkaroitanne ja allejanne julkisilla paikoilla? Ajatteletteko niitä miehiä, jotka ohi ajaessaan riskeeraavat liikennettä jäädessään tuijottamaan teidän lyhyitä shortsinlahkeitanne vain pettyäkseen, kuinka paljon sellulliittia teillä olikaan takareisissä? 

Hyvä - koska ei teidän tarvitsekaan!

Jatkuvasti, vuosittain silmiini ja korviini osuu keskustelua siitä, että lihavien, vanhojen tai muuten vaan (muka!) rumien ihmisten pitäisi pukeutua peittävämmin julkisille paikoille. Minishortsit eivät kuulemma kuulu kuusipymppisille, hihattomat topit ylipainoisille, eivätkä vanhat miehet saisi polkea ilman paitaa. Mitä helvettiä? He ovat täysin samanlaisia ihmisiä, kuin keskustelijat itse ja heitä koskevat täysin samat oikeudet. Minkä lain nojalla toiset ovat valmiita rajoittamaan toisten pukeutumista? On myös hyvä vilkaista peiliin hieman. Useimmillä meistä on raskausarpia, löysää ihoa, läskiä vähän sielllä sun täällä, haluaisitko että sinun oikeutta pukeutua rajoitettaisiin? Kuka sinä olet arvostelemaan muita?

Moni arvoistelija ei ehkä tule ajatelleeksi sitä, että jos itse kärsii kesällä kuumuudesta, kärsii se kaksikymmentä kiloa painavampi tyttö vielä paljon enemmän. Ja sitten ajatellaan että hänen pitäisi vielä käärityä pitkähihaiseen. Kaikki me olemme erilaisia persoonia, mutta jokainen - joka elää tarpeeksi pitkään - on myös joskus vanha. Vanhallakin ihmisellä tulee varmasti kesällä kuuma. Miksi sitten ei laittaisi shortseja jalkaan jos siltä tuntuu?


Toinen asia, mistä kuulee jatkuvasti valitusta on muoti-ilmiöt. Leggarit, jumpsuitit, haaremihousut, varvassandaalit... You name it. On totta että muotiin tuntuu tulevan kokoajan mitä typerämpiä vaatteita. Mutta moni niistä - etenkin kesäaikaan - perustuu mukavuuteen. Suomalaiset ihmiset muutenkin pyrkivät pukeutumaan mukavasti ja käytännöllisesti. Jos et siis ymmärrä miksi joku käyttää jotain asustetta, kokeile sitä itse. Voit löytää syyn.

Keskittykäämme siis vain siihen omaan kesänviettoomme, ja annetaan hassujen ihmisten pukeutua hassusti. Kun kulutatte energianne hyvännäköisten ihmisten tsekkailuun sen sijaan että naureskelisitte "väärinpukeutuneille", kaikille jää loppujen lopuksi paljon parempi mieli!

6 kommenttia:

 1. Todellakin! Niin samaa mieltä tästä! Kun on kesä ja kuuma (tai samaan tapaan talvi ja kylmä) niin oman itsensä mukavuus ja kehon kuunteleminen on tärkeämpää kuin jonkun tuomitsijan mielipiteet.
  Scratch that - se on AINA tärkeämpää kuin jonkun tuomitsijan mielipiteet.
  Jos jotakuta häiritsee, ei tarvitse tuijottaa. En minäkään tuijota niitä leggareiden läpi kuultavia alushousuja, vaikken ikinä haluaisikaan omieni näkyvän o.O

  VastaaPoista
 2. Täyttä asiaa koko teksti! Oon taysin samaa mieltä,ja toivon,että muutkin ihmiset on :)

  VastaaPoista
 3. Mistä olet muuten ostanut nuo shortsit? Todella hienot, ainakin sun päällä :D

  Asiallinen teksti, itse häpeilen arpisia selluliitti-reisiäni kesäisin, enkä meinaa kehdata pitää shortseja ilman sukkahousuja. "Lahkeettomat" shortsit ei tulisi minun kohdallani kysymykseenkään... Kateellisena katselen muiden ruskettuneita, hoikkia jalkoja, kun omani ovat kalkkunan kalpeat. :D Ehkä olisi aika ottaa itseään niskasta kiinni ja hyväksyä tosiasiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lindexiltä, etkä arvaa miten kauan olen metsästänyt camo-kuvioituja minishortseja!
   Ja arvaahan minkä takia minulla itselläni on nuo leggingsit niiden alla... ;)

   Poista
 4. Täysin totta! (mutta toisaalta, miksi kaikesta näkemästään pitäisi tykätä tai oppia tykkäämään? Kunhan vaan ei kovaan ääneen hauku)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään tarvitse, mutta kirjoituksen pointti on se, että "get over it", keskitytään siihen omaan elämään ja jätetään turha kritiikki pois. Kaikki savat näyttää juuri siltä miltä sillä hetkellä näyttävät. :)

   Poista