perjantai 18. tammikuuta 2013

Elämä on ihanaa - pohdintoja elämästä

Tällä kirjoituksella haluaisin herätellä keskustelemaan erityisesti teitä, jotka allekirjoitatte lauseen "elämä on ihanaa". Mikä saa teidät ajattelemaan näin? Mitkä konkreettiset asiat aiheuttavat teille onnen ja ilon tuntemuksia? Miten olette päässeet tähän pisteesen? 

Lapsena ja nuorena olin melko onnellinen, ja odotin samaa elämältä myös sen jälkeen, kun olin "lentänyt pesästä" aikuiselämään. Nyt olen oikeastaan melko pettynyt siihen, mitä se toi tullessaan. Minulla ei ole asiat huonosti. On koti ja työpaikka, ja asiat voisivat olla todella paljon huonomminkin - voisin olla velkaantunut, narkkari, vammainen tai koditon. Mutta nämä asiat eivät tuota minulle onnen tunnetta. Eivätkä ne yksin riitä.

Ihmiset sanovat että onni tulee pienistä asioista. Minusta on melko turhauttavaa taistella ja etsiä väkisin pieniä asioita, jotka muka tekisivät minut onnelliseksi. Moni asia vituttaa, suurin osa on vaan neutraalia, "OK". Elämä on neutraalia. Harva asia tekee minut onnelliseksi. Saan jonkin verran mielihyvää tavaroiden - esim. kenkien tai vaatteiden - ostamisesta, mutta ei sitä voi edes verrata onnellisuuteen.

Tuntuu, että aivoni eivät edes halua, että olen onnellinen, sillä jos koen olevani sitä, pilaan sen, tai sitten tavoittelen sellaista, joka ei vaan voi olla mahdollista. Jos sittenkin vaan haluan olla onneton, niinkuin House (tosin en ole ihan yhtä hyvä lääkäri).

En yleensä kirjoita näin henkilökohtaisia asioita blogiini, mutta haluan kuulla mitkä asiat tekevät teidät onnelliseksi, ja miten onnistutte siinä.


4 kommenttia:

 1. Olen viime aikoina miettinyt samoja asioita. Minulla on melkein kaikki mistä pari vuotta sitten oli varma tulevani todella onnelliseksi. Oma kämppä, avomies, kissa, tarpeeksi rahaa ruokaan ja muuhun, kaikki mitä tarvitsen. Silti tunnen itseni enemmän neutraaliksi kuin onnelliseksi. Mikään asia ei tuo onnellisuutta pitkäksi aikaa. Elämässäni on pieniä asioita jotka tuovat hetkellisen onnellisuuden tunteen kuten esimerkiksi kissan toilailut, ystävän yhteydenotto, ostokset, avopuolison ihanuus.. Mutta mikään ei oikein tee onnelliseksi paria tuntia pidempää.

  Kuten sanoitkin ,lapsena maailma vaikutti niin ihanalta ja jännältä ja olin iloinen vain olevani lapsi. Olenkin havainnut onnellisuuden olevan kiinni omasta päästä. Silloin tällöin muistini perukoilta palaa mielentila jonka muistan lapsuudestani. Yhtäkkiä muistankin miten ajattelin asiat lapsena, ajattelumaailmani oli niin erillainen, niin kaunis ja koristeltu, se tekee minut täydellisen onnelliseksi. Mielentila kestää kuitenkin yleensä vain minuutin parin, sitten se palaa takaisin mieleni perukoille. Vaikka kuinka yrittäisi sitä tuoda takaisin se ei suostu tulemaan.

  Pitkäaikaista onnellisuutta ei voi tuoda itselleen hankkimalla asioita jotka luulisi tuovan onnellisuutta. Pitkäaikainen onnellisuus pitää sisäistää. Ihmisen pitää uskoa olevansa onnellinen. Ihmisen pitää oppia olemaan onnellinen ilman maallisia omaisuuksi, ennen sitä ei voi olla todella onnellinen.

  Ihmisen pitää "valaistua". :D

  On melko ristiriitaista että maailma tyrkyttää tietoa, uutisia kauheuksista, karuja faktoja sillä tosiaan voi havaita että mitä enemmän tietää sitä onnettomampi on. Tieto on rakentanut ympärillemme maailman, mutta onko kukaan kuitenkaan onnellinen betoniviidakossa jossa sinulle sanotaan mistä tulet onnelliseksi?

  VastaaPoista
 2. Kuten itsekkin sanoit, monille onni saattaa tulla pienistä, arkisistakin asioista. Oon itte huomannut, et tosi schaissenkin päivän on pelastanut useasti meidän koira, ja yleensä mitä pienimällä eleellä. Mut eniten sanoisin et asiaan vaikuttaa se, miten itse ajattelee asiat. Jos aattelee, et kaikki on paskaa, ni totta kai kaikki silloin tuntuu ihan paskalta. Esimerkiks mut taas on opetettu lähes yltiö-positiiviseen ajatteluun, on vaikee kuvitella tilannetta, mistä en sais kaivettua edes jotain pientä positiivista irti. Viime aikoina, mun elämän on tehnyt onnelliseks se, että oon vihdoin onnistunut muuttamaan elintapojani terveellisemmäks, ja täten laihtunut kahdessa viikossa 5 kiloa. Eihän se tälläses sotanorsus vielä näy, mutta hyvä alku on piristänyt aivan jumalattomasti. :) Ja musiikki, se on jumalallisin voima maan päällä, koska se jos mikä tekee aina elämän tuntumaan ihanalta, aina. Se fiilis, kun pitkän ja armottoman päivän jälkeen tai pahimman ahdistuksen hetkellä saa kuunneltua juuri SEN biisin, joka siihen mielentilaan sopii, niin...! Sitä fiilistä ei moni asia peittoa.

  Oon tosin tuntenut ihmisiä, jotka ovat silminnähden ahdistuneet, kun ovat yhtäkkiä hoksanneet että hei, mulla ei oo täl hetkel mitään huonosti. :/

  VastaaPoista
 3. Tervehdys... joskus jotain ajatuksia vaihdettiin puput.netissä, olen "Korvakarva". VVanhan Livejournalisi (ja -ni) kautta löysin tämän uusimman blogisi)

  Joskus luin jostain hepusta, joka sanoi, että elämä saattaa muuttua onnellisemmaksi jo sillä, että joka aamu avaat huoneesi/ makkarisi/ kämppäsi verhot.

  Jostain luin myös, että jos joka pvä kirjoitat kalenteriin jonkun sinua ko. pvän aikana ilostuttaneen asian, saatat nähdä asiat eri tavalla.

  Mua noi molemmat auttoi hetken.

  Mä oon nyt muuttanut kaupunkiin, johon oon ikäni haikaillut. Mä en koskaan saanut AMK-tutkintoani valmiiksi (lopputyötä vaille jäi) ja nyt opiskelen ihan vaan amiksessa. Otin opintolainan, käyn duunissa ja saan opintotuke. Periaatteessa siis massia riittää hyvin. Mulla on ollut nyt 5,5v sama avomies ja viitisen vuotta on nykyinen kanikin pysynyt hengissä (pari aiempaa kania kuoli tai jouduttiin lopettamaan 2-2,5v iässä).

  Mä en silti ole onnellinen. Mulla olis parempi olla ilman tota miestä, joka ei tyydytä mua naisena eikä ihmisenäkään. Oon kuitenkin ilonen elukastani ja tosi onnellinen siitä, millasia ihmisiä olen tavannut tän kaupungin vaihdon (ja samalla uuden koulun) myötä. Mä täytän 30v tänä vuonna, enkä ole onnellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan sun nimimerkin, mutten muista sen tarkemnmin missä tekemisissä oltiin. :)

   Ikävää kuulla tuollaista sinulta. :( Siis tarkoitan että olen pahoillani puolestasi. Itse olen nyt konkreettisesti listannut ylös asioita, joista tulen iloiseksi. Ajattelin niitä kirjottaa tänne blogiinikin jossain vaiheessa.

   Poista