maanantai 16. syyskuuta 2013

Tornion tuulahduksia

Kaverit ja hyvä seura - minkä takia se yllättää minut aina kun tajuan millasta douppia se on aivoille. Aika ajoin vajoan yksinäisyyteen, enkä oikein tiedä miten pääsisin pois sieltä. Tämä viikonloppu tuli juuri oikeaan saumaan! 

Shadow majaili luonani tämän viikonlopun. Hän ja Satu lomailivat Torniosta täällä etelän lämmössä, koska tulivat katsomaan Pole Art -tapahtumaa. Satuun ja Shadow'hun olen molempiin tutustunut alunperin tankofoorumin kautta. Itselläni ei ollut lippua Pole Artiin, mutta vietin Satun ja Shadow'n kanssa muuten paljon aikaa!

Perjantaina meidän piti mennä Shadow'n kanssa Korkeasaareen Kissojen yöhön. Hyppäsimme Steissillä bussiin, mutta kun pääsimme perille ja näimme lippujonon, tulimme toisiin aatoksiin. Jatkoimme samalla bussilla takaisin sinne mistä tulimme. Tuumailimme lähteä leffaan, mutta siihen aikaan ei pyörinyt mitään mielenkiintoista, joten päädyimme PRKL Clubille. Satu ja Satun hellu liittyivät myös seuraamme.

Hellu-sana, jota torniolaiset käyttävät, tuo minulle aina hauskan tarinan mieleen. Tapasin Shadow'n ja Satun ensimmäistä kertaa noin kaksi vuotta sitten, kun lensin Tornioon tankotanssin ohjaajakoulutukseen viikonlopuksi, johon S ja S osallistuivat myös (se oli muuten ensimäinen kertani lentokoneessa!). Yövyimme kaikki kolme Satun luona. Satu aina mainitsi jossain sivulauseessa jotain Hellusta, ja oletin että se on hänen miehensä lempinimi (vaikka se kuulostaakin vähän naiselliselta, ehkä kuulin sen jotenkin väärin). Mutta sitten kun Shadow'kin alkoi puhua että "Hellu sitä" ja "Hellu tätä", niin aloin miettiä, että onko niillä jumalauta sama mies! Lopulta kysyin että mikä helkkarin "hellu"! Kävi ilmi että hellu on Torniossa päin yleinen nimitys tyttö- tai poikaystävälle, rakkaalle, puoliskolle. En ollut koskaan kuullutkaan moista!
 Ja molemmilla tytöillä oli ihan omat hellut.

Lauantaiksi Shadow oli jo suunnitellut kaikkea toimintaa, ja minä päätin tottakai lyöttäytyä seuraan. Käytiin S:n ja S:n kanssa siis päivällä shoppailemassa kenkiä (itse ostin kolmet korkkarit!), haukattiin patongit, jonka jälkeen seuraamme liittyi Leena, ja menimme käymään Kaapelitehtaalla Qumman näyttelyssä. Itse en ole koskaan ollu Qumman kuvattavana, mutta seinältä löytyi esimerkiksi Leena, ja muita netistä tuttuja kasvoja.

Sirpa-Liisa 38v. lähdössä risteilylle. 

Loli-Shadow menossa shoppailemaan!


Satu, Morttis, Shadow ja Leena! 


Leena keräämässä blogimatskua

Illaksi S ja S menivät sitten katsomaan Pole Artia ja minä menin kotiin lepäämään rankan shoppailupäivän jälkeen. Myöhemmin illalla oli tarkoitus mennä Pole Artin jatkobileisiin, mutta paikkana oli yksityisklubi, jonne pääsi ilmaiseksi sisään PA-lipulla, mutten tiennyt pääsisikö ulkopuoliset, ja mihin hintaan. Jonokin oli pitkä ja kello paljon. Aamulla oli aikainen herätyskin, joten päätin lähteä takaisin kotiin. Kotimatkalta päädyin kuitenkin extempore naapurin kanssa paikalliseen hetkeksi istumaan. Sanomattakin selvää että liian vähillä yöunilla herättiin seuraavaan aamuun.

Meitsin turpavärkki lauantaina. Laitettuna ja kaikkee!


Aamulla lähdin erään toisen Satun kanssa Lempäälään kuvattavaksi! Tässä vaiheessa haluan mainita, että ei, en lähtenyt kuvauksiin krapuloissani, sillä illalla olin paikallisessa juonut vain yhden energiajuoman. Perjantai-iltakin meni pääosin limua juoden (join jopa kaksi alkoholidrinkkiä!). Lauantaipäivä meni silti krapuloidessa, tosin krapula taisi johtua huonoista yöunista. Kuvauksista en ottanut yhtään kuvaa, mutta odotan innolla satoa! :)

Toivuttuani leivoin pellillisen kuppikakkuja, joita syötiin sitten Shadow'n kanssa! Oli muuten hyviä!Jos haluatte käydä Qumman näyttelyssä niin menkää pian! Ei ole mitään hajua kuinka kauan se siellä vielä on, joten kiiruhtakaa! Näyttely on ilmainen, Kaapelitehtaalla. B-ovesta sisään ja toiseen (?) kerrokseen Jukka Male museoon. 


7 kommenttia:

 1. Hihii oli nii kiva nähä vähä enempiki ku vaa sillei nopeasti niinku ekalla kerralla xD Näyttely on muistaakseni ens kuun kolmanteen päivään asti siellä ^^

  VastaaPoista
 2. Kiitos vielä ihastuttavasta seurasta ^___^

  VastaaPoista
 3. Hahaha, mua nauratti tuo hellu-tarina. :DD Oon itse kotoisin Tornion naapurista Kemistä, jossa tuo sana on myös käytössä. 8-vuotiaana muutin sieltä pois ja nykyään käy tuo sana aina korvaan, kun se kuulostaa vaan niin hauskalta. xD Yksikin työkaveri ei ymmärtänyt, kun pyysin antamaan tiskin yli luudun, kun tarkoitin rättiä tietenkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja sitten on "piiku" ja vanhemmat on "isäntä ja emäntä" ja mitä kaikkea ihme sanoja :D

   Poista
 4. Meilläpäin puhuttiin kans helluista joskus kun olin ala-asteikäinen mutta se oli vähän semmonen muka vanhanaikanen ilmaus nii ei enää teininä käytetty kauhian paljon :D Isännistä ja emännistä sen sijaan puhuttiin ja meiän äiti aina sano ettei hän oo mikään emäntä kun ei oo maatilaakaan. Hauskoja nää murrekiemurat :)

  VastaaPoista