perjantai 27. syyskuuta 2013

Cupcakes! Cupcakes for everyone!

En ole ollut koskaan mikään kovin innokas kodin hengetär: ruuanlaitossa melko keskivertotasoa, leipomista en ole juuri koskaan harrastanut sitten lapsuuden aikuisten kanssa tehtyjen korvapuustien ja täytekakkujen jälkeen. Olen ajatellut leipomisen olevan kauhean vaivalloista. Leivonnaiset tarvitsevat paljon raaka-aineita, joista osan voisi syödä nassuun pelkältään tyydyttääkseen makeanhimonsa. Eli miksi siis tehdä isolla vaivalla suklaa-brownieita, kun voi sen kaupasta joka tapauksessa haetun suklaalevyn syödä niine hyvineen?

Nyt olen kuitenkin innostunut leipomaan, erityisesti muffinsseja ja kuppikakkuja! Eräänä sunnuntaina minulla vain oli kamalan tylsää, ja vähän makeanhammastakin kolottin, ja sain päähäni alkaa leipoa. Muffinssit olivat tarpeeksi helppoja, ja suurin osa raaka-aineistakin löytyi jo valmiiksi kaapista. En kuitenkaan ole esimerkiksi kuivakakun ystävä, joten et halunnut muffinsseistakaan kuivia. Niinpä päätin laittaa vähän Geisha-suklaan paloja vuokiin taikinan sisään. Ja ai että olivat kyllä hyviä!

Geisha-muffinssit.
Luin jostain, että muffinssien ja kuppikakkujen ero on se, että kuppikakut ovat usein pienempiä ja niissä on koristeellinen kuorrutus, kun taas muffinssit ovat isompia ja ilman kuorrutetta. Suomessa nämä ovat vähän sekoittuneet, ja itsekin kuvittelin niiden olevan yksi ja sama asia.

Seuraavalla viikolla päätin panostaa vielä enemmän, ja satsasin koristeluun. Ostin pursottimen ja tein ihanan juustokermakuorrutteen ja koristelin nomparelleilla! Sisään laitoin tällä kertaa Pätkiksiä. Se ei ollut yhtä hyvä vaihtoehto, kuin Geisha, koska tavoitteenani oli saada sekä sisältöä, että kosteutta. Pätkikset toimivat kyllä esim. pieninä paloina, mutta eivät ole sellaista toivomaani mehukasta, kosteaa sisältöä. Kaikki kuppikakut maistuivat silti!

Pätkis-kuppikakut.

Tumblria selatessani sain idean kokeilla seuraavalla kerralla pieniä juustokakkusia. Eli siis muffinssivuokiin naamioituneita juustokakkuja. Tämä kerta ei ollut menestys, koska mahan täyteen niitä syötyäni, luulen etten ikinä enää halua kuulla sanaa "juustokakku".

Juustokakkuset

Yleensä olen leiponut vain sunnuntaisin, mutta eilen tuli äkillinen tarve saada taas muffinsseja. Kauppaan en suostunut lähtemään, joten valmistin taikinan vain niistä mitä kaapista löytyi (esim. maidon korvasin vedellä). Sisältöäkin sain aikaan, sillä sekoitin loppunokareen ylijäänyttä tuorejuustoa sokerin ja kaakaojauhon kanssa, ja sain siitä makoisat sisukset muffinsseille! Juustosörsseli oli tähän mennessä parasta sisältöä muffinsseille! Ulkonäköön en jaksanut tällä kertaa panostaa sen kummemmin.


2 kommenttia:

 1. Muffinsseja on ihana leipoa! Joskus kauan aikaa sitten Systeri -lehdessä oli yksinkertainen ja ihana ohje suklaamufinsseihin ja oon säästänyt sen ohjeen jo monet vuodet ja tehnyt niin kuin ohjeessa sanotaan, MUTTA olen laittanut nyt viimeisimpinä kertoina Fazerin sinistä palan jos toisenkin juuri ennen kuin laitan muffinssit uuniin ;) Ihanan sula, lämmin suklaa maistuu kun syö niitä<3 Harmi, että en tiedä missä tällähetkellä tuo resepti on, pitäisi kaivaa esiin!

  Nuo Geisha-muffinssit kuulostaa tosi hyviltä, varsinkin kun Geisha on lemppari suklaani<3 ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla geishaa! Se on hyvää kun laitat palan taikinan sisään, ja lämpimänä syöt. Ihana "yllätys" odottaa siellä muffinssin sisällä, nam! ^_^ Kaikenlaisia muitakin sisälmyksiä kannattaa kokeilla.

   Poista