tiistai 9. huhtikuuta 2013

Hiusteni salaisuudet

Sain lukijatoiveena tehdä postauksen omista hiuksistani. Minulta kysyttiin käyttämieni hiusvärien merkkiä, sekä sitä, miten hoidan pitkiä hiuksiani, kun kuulemma näyttävät aina niin silkkisiltä! Olen kasvattanut hiuksia kahdeksan-yhdeksänvuotiaasta saakka. Silloin muistan viimeisen kerran leikanneeni pituutta, sillä halusin hiusteni muistuttavan Posh Spicen hiuksia. Sen jälkeen on ole muuta, kuin latvoja tasoittanut. Oikea hiustenvärini on tummahko ruskea. Aloin värjätä hiuksiani pysyvästi mustiksi 18-vuotiaana.
Yllä on kuva siitä miltä hiukseni näyttävät tällä hetkellä. Kuvassa ne ovat vastavärjätyt, ja sen takia kiiltävät tosi upeasti.

18-vuotiaana käytin kaupasta saatavia Schwartzkopfin värejä; mustaa, karmiininpunaista (ylläolevassa kuvassa näyttää kirkkaanpunaiselta) highlight-väriä, jota ei ole enää moneen vuoteen ollut markkinoilla. Kaupan väreissä on kuitenkin se ongelma, että ne haalistuvat nopeasti. 19-vuotiaana aloitin kampaajakoulun, ja pääsin käsiksi ammattilaisväreihin. En olekaan enää vuosiin käyttänyt kaupanvärejä, enkä käytä, ellei ole aivan pakko.Kaksi avaintekijää hiusteni hyvään kuntoon ovat varmasti 
a) että olen käyttänyt kampaamovärejä; Ne ovat huomattavasti laadukkaampiakuin markettivärit, ne säilyvät pidempään, joten värjäyskertoja ei tarvita yhtä monta. Lisäksi hapetteen vahvuuden voi valita aivan itse, ja kestovärin sijaan voin käyttää jo värjätylle tukalle kevytväriä tai lantrattua kestoväriä.
b) se, etten ole vaalentanut hiuksiani. Paitsi niskaosiosta. Senpä takia siellä onkin paljon lyhyempää ja ränsistyneempää hiusta kuin muualla päässä. Vaalentaminen on siis kuluttavampi prosessi hiuksille kuin tummentaminen.  Otsatukkaa olen toki myös vaalentanut, mutta sitä leikkaan tasaisin väliajoin, joten huonot latvat karsiutuvat heti pois.

Kerran koulussa vaalensin pituuksiani, ja ne menivät heti huonokuntoisiksi.Miten muuten hoidan hiuksiani? 
Harjaan ne joka aamu. En anna takkujen muodostua. En tupeeraa niitä, käytän harvoin muotoilurautoja ja fööniäkin yleensä vain otsatukkaan. Muotoilutuotteita rautojen mukaisesti käytän vain harvoin (esim. hiuslakkaa, -vaahtoa). Pesen hiuksiani noin kahdesti viikossa ja käytän aina hoitoainetta, toisinaan myös tehohoitonaamiota. Olen pitkään käyttänyt kampaamoshampoita, ja uskon niidenkin osaltaan vaikuttaneen hiusteni kuntoon.
Miten värjään nykyään hiuksiani?
Käytän Keunen tuotteita, koska ne ovat hyviä ja edullisia. Niitä saa vain tukusta, joten silloin kun vielä opiskelin, kävin santsaamassa niitä. Sen jälkeen olen saanut niitä entisen luokkakaverini avulla. Käytän samalta merkiltä väriainetta, hapetetta, sekä vaalennusainetta. Otsahiukset olen aina (muutamaa koulussa tehtyä poikkeusta  lukuunottamatta) värjännyt Directionsin suora- eli shokkiväreillä. Kuten aiemmin olen kertonutkin, shokkiväriejä ennen on melkeinpä aina vaalennettava tukkaa. Vaalennusaineen joukkoon usein lurautan hieman hoitoainetta.

Keunen musta väriaine ja 3% hapete
Keunen vaalennusjauhe ja 9% hapete

Directions-värivaihtoehtoja!


Tässä teille oman kuontaloni hoitovinkit ja salaisuudet! Toivottavasti saitte jotain vinkkejä itsellenne, vai jäikö jokin kenties vielä askarruttamaan?

8 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Sulla on kyllä todella ihanat hiukset <3 Itsellä oli kans hurjan pitkä tukka pari vuotta sitten, mutta sit aloin vaihtamaan jatkuvasti väriä ja shokkivärit vaati just sen, että hiuksia tappo värinpoistolla ja plöö nyt ovat paljon ohuemmat, takkuuntuvat helpommin ja katkeilevatkin. Kaks haarasia ois koko pitäjälle ja pituutta on lähtenyt reippaasti.. =( Mustana mennään sitten hieman pidempään, että hiukset ehtis vähän palautua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kivanvärisessä tukassa on aina se varjopuoli, että vaalennus huonontaa sitä :( Mutta kyllähän ne sieltä takaisin kasvaa :)

   Poista
 2. Vau, on sulla kyllä todella kauniit hiukset ja kaikki nuo shokkivärit ovat näyttäneet hiuksissasi tosi ihanilta!<3

  VastaaPoista
 3. Ei tosiaan jäänyt mitään niin, ettet olisi selittänyt, kiitoksia oikein kovasti! Oli todella mukava tietää millä tavalla pidät niistä niin hyvää huolta, kun ovat tosiaan olleet (aina kun sinut olen nähnyt) todella pitkät. Minullahan menevät rikki jo puolessa tuosta. Toki kaikilla on se oma pituudensakin, että ei sen puoleen...

  Yksi kysymys minulle kuitenkin jäi: joudun itse vaalentamaan omista hiuksistani melkein kaiken aika usein, kun silloin kun Directionsin värejä käytän, käytän usein koko päälle tai ainakin melkein koko päälle. Noita hieman parempi laatuisia vaalennusaineita, voiko niitä tällainen tavallinen tallaaja, jostain saada? Budjetilla kun elän, elän myös hiustenvärjäyksessä lähinnä kaupan parinkympin puteleiden varassa. Enemmän toki saa maksaa, mutta en mielelläni ihan kampaamoon joutuisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietääkseni ei voi tavalliset tallaajat niitä saada ilman suhteita. :( Eli jos tunnet jonkun kampaajan tai alaa opiskelevan, niin pyydä häntä käymään tukussa puolestasi.

   Tuollainen vaalennusjauhepurnukka maksoi muistaakseni 24 euroa, ja puolitimme sen kaverini kanssa vissiin kolmisen vuotta sitten, ja nyt vasta vetelee viimeisiään. Eli on ollut riittoisa, eikä siis mikään kertakäyttöinen.

   Poista
  2. Yksi vaihtoehto on toki, Kristallikettu, että tilaat vaalennusaineita ulkomailta. Monet kaupat esim. Saksassa ja Hollannissa myy kampaamotuotteita ihan meille taviksillekin, onhan sielläkin aina varoitustekstit ja vastuunvapauslausekkeet, että vain kampaaja saa käyttää näitä tuotteita, mutta milläs ne sen tarkistaa. :D

   Ps. Mielenkiintoinen postaus, oli kiva lukea sun kokemuksia hiustenvärjäilyssa. :)

   Poista
  3. Ulkomailta tilaaminen ei tullut mulle edes mieleen, vaikka tilaan itse mm. suoravärejä netistä! :D Toivottavasti Kristallikettu nyt näkee tuon kommentin.

   Poista