torstai 27. joulukuuta 2012

Shokkivärien ABC

Kaipaatko hiuksiisi jännittäviä turkooseja raitoja, vai haluatko shokeerata ja värjätä koko tukkasi violetiksi? Jotta onnistuisit suoraväreillä, kannattaa sinun tietää värjäystä ennen muutama kikka. Monelle blogini vakituiselle lukijalle tämä tieto on jo varsin tuttua, mutta kenties hakukoneiden avulla tänne eksyy joku, joka kaipaa tietoa aiheesta! Kuinka värjätä shokkiväreillä?Shokki- eli suoraväri poikkeaa joillaintavoin hapetehiusväreistä, eli siis niistä "tavallisista" hiusväreistä, joita voit esimierkiksi ostaa kaupasta. Normaalisti väripakettiin kuuluu väriaine ja hapete, jotka sekoitetaan keskenään ja ne muodostavat kemiallisen reaktion, jonka ansiosta hiuksesi vaihtavat väriä. Usein myös värimössö on kaukana siitä väristä joka tulee olemaan lopullinen hiusvärisi. Suoraväri on yleensä jo valmiiksi saman väristä purnukassaan kuin mitä se tulee olemaan hiuksissa.  Suoraväri ei tarvitse hapetetta, sillä se kiinnittyy hiusten pintaan. Tästä syystä se ei ole vahingollista hiuksille.
Jos yrität keltaisella tussilla piirtää mustalle kartonille, ei kynästä jää kummoistakaan jälkeä. Sama pätee hiuksiin. Jos sinulla on tummat hiukset, ei suoraväri todennäköisesti tartu siihen, tai ei ainakaan näy kovin kirkkaana. Täysin käsittelemättömiin hiuksiin väri ei välttämättä myöskään tartu kovin hyvin. Parhaan, ja kirkkaimman lopputuloksen saat, kun vaalennat hiuksiasi. Tässä vaihtoehtoina on värinpoisto tai värjäys vaalealla hiusvärillä. Tärkeää: Väri ei vaalenna väriä. Jos sinulla on värjätyt hiukset ja haluat niistä vaaleammat, on sinun tehtävä värinpoisto, sillä vaalealla hiusvärillä värjääminen - oli kyseessä shokkiväri tai hapeteväri - ei vaalenna väriäsi. Älä siis turhaan haaveile, että saisit mustaksi värjättyyn tukkaasi kirkkaanpunaisia raitoja vain värjäämällä shokkivärillä. Sori.
Mutta tosiaan, itse olen haalistuneen punaisen päälle laittanut sinistä shokkiväriä, ja se toimi.

Ehkä tämä kartta avartaa vähän sitä, kuinka vaalea oman pohjan tulisi olla, jotta väristä tulisi paras mahdollinen.


Värinpoisto, vaalennus, blondaus, bleachaus - kaikki sama asia! Värinpoisto on permanentin ohella rankin käsittely mitä voit tehdä hiuksillesi. Sitä siis kannattaa tehdä harkiten. Vaalennusaine on myös voimakas kemiallinen aine, ja voi laukausta allergisia reaktioita.

Jos sinulla on mustat hiukset, ei sinun kannata olettaa, että saisit sen kerralla vaaleaksi. Mitä useampi kerros hiuksissasi on mustaa - eli mitä useammin olet sitä värjännyt - sitä tiukemmassa musta istuu. Pikkuhiljaa se vaalenee punaisen kautta oranssiin, siitä keltaiseen ja vaaleaan blondiin. Tähän tarvitaan usein muutama vaalennuskerta. Kannattaa myös muistaa, että latvoissa on monesti useampi kerros hiusväriä kuin tyvessä, jolloin tyvi vaalenee nopeammin. Luonnollinen väri vaaleneee kaikista helpoiten, minkä takia omaa tyvikasvua ei siis kannata vaalentaa samalla kerralla pituuksien kanssa. Vaalennuskertojen väliin kannattaa jättää noin viikko. Jos kehtaa.


Jaa vaalennettava alue huolellisesti osioihin...
ja siitä vielä pienempiin osioihin...
Fiksuinta on käyttää foliolappuja, mutta hädän
tullen leivinpaperikin käy!
Vaalensinpa koko tukan tyvestä asti kerralla,
 ja sain kärsiä kusenkeltaisesta tyvestä!
Tämä tucca jää odottamaan toissta värjäyskierrosta!


Kun olet saavuttanut toivotun vaaleusasteen, valitse vain mieluisa väri, ja anna palaa! Shokkivärejä myyvät monet puodit, esimerkiksi Morticia, Cyber Shop, Backstreet ja Mic Mac. Joistain kampaamoista voi myös löytyä, mutta en ole varma, myyvätkö ne niitä kotiin. Oma suosikkimerkkini on Directions (toisiksi ylin kuva) ja tilaan sitä aina täältä: http://www.beeunique.co.uk/


9 kommenttia:

 1. oi, mulla tuli niin ikävä omaa violettia otsista <3 jos taas vähän värjäilis....

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo pinkki otsis tuossa viiemisen kuvan alalaidassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan vastavärjätty siinä ja kuva on hyvällä kameralla otettu! :)

   Poista
 3. Mitä jos on itse luonnostaan blondi ja hiuksia ei ole juurikaan käsitelty, niin jääkö shokkivärit suoravärillä hyvin päähän ja onko kirkkaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonosti jää, ei todennäköisesti ole kovin kirkkaat, kestävät ehkä pari pesua.

   Poista
 4. sellaista kyselisin että ootko liilaan tukkaan laittanut värinpoistoa? jos oot minkä väriseks se siitä meni? itellä koko pää liila ja nyt haluais takasi blondiin, ja oon liian malttamaton vaa kuluttamaan tätä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Se varmaan riippuu millanen historia sillä violetilla on. Jos oot sen violetin saanu shokkivärillä, jolloin olet vaalentanut pohjaa, pitäisi värin lähteä nätisti. Jos olet vaalentaut sitä ennen tooosi paljon, ja hiukset on tosi huokoset, taitaa sellanen laventelin sävy istua siinä aika tiukasti.

   Jos taas olet värjännyt kestovärillä lilahtavaksi, pitää tummuutta vaalentaa monta astetta, ja väriskaala minun käsittääkseni seuraa samaa polkua, mitä esimerkiksi samantummuinen ruskea noudattaisi. Eli ensin punertaa, sitten oranssi/vaalean ruskea sitten keltainen, ja lopulta vaalea. Tällöin ei varmasti riitä yksi, tai välttämättä kaksikaan vaalennuskertaa. Pituuksien vaaleneminen riippuu pitkälti niiden värjäyshistoriasta ja värikerroksista.

   Liilan sävyn uskoisin kuitenkin lähtevän melko hyvin.

   Poista
 5. Riippuu varmaan pitkälti hiuksista. Itselleni kävi seuraavaa kun blondasin liilaa pois:
  Olin tosiaan värjännyt muutaman kerran Cutrinen Fireworks väreillä, pinkillä ja violetilla (joka taittaa siniseen) vuoronperään päällekkäin. Kun sitten päätin että väri saa vaihtua ja heitin blondauksen.....tattaraa...väri olikin jotain blondin ja VIHREÄN!?! väliltä.... En ymmärrä mistä tuo kaunis mintunvihreän kukerrus iski mutta kyllä vatutti.... Heitin suutuspäissäni turkoosia päälle ja sehän peittikin mukavasti vaikka se ei todellakaan ollut lopputulos johon halusin päätyä kun blondausta aloitin... Nyt blondasin turkoosin pois ja vihreä kukertaa edelleen, mutta tukkakin on kyllä melkoista purukumia joten tällä mennään vaikka tekisi mieli itkeä/nauraa/kuristaa itsensä ;P

  VastaaPoista