maanantai 5. marraskuuta 2012

Remember, remember...Tänään on marraskuun viides päivä. Amerikkalainen halloween-juhla on mennyt viisi päivää sitten ohi, tänään juhlitaan Britanniassa Guy Fawkesin päivää. Mitä nyt muistan kouluajoilta oppineeni, Faweks yritti räjäyttää Lontoon parlamenttitalon 1600-luvulla. Nykyään päivää juhlitaan pitämällä Guy Fawkes -naamareita, sytyttämällä kokkoja ja polttamalla Fawkesin näköisnukkeja niissä.

Guy Fawkesin tarinan inspiroimana on luotu V for Vendetta. Elokuva kuuluu suosikkeihini, ja minulla on muodostunut traditioksi katsoa se kerran vuodessa, marraskuun viidennen päivän aikoihin. En varmasti kyllästy siihen ikinä.Olen lukenut myös samannimisen sarjakuvan, jonka pohjalta elokuva on luotu. Olisin halunnut pukeutua omiin penkkareihini V:ksi, mutta silloin V:n naamarit eivät olleet yhtä yleisiä kuin nykyään.


Sarjakuvakirjan kansi.

Käsittääkseni hakkeriryhmä Anonymous käyttää elokuvasta tuttua Guy Fawkes -maskia symbolinaan.


2 kommenttia:

  1. Ah, pidän tästä leffasta kovin. Mullakin jonkinlainen traditio katsoa tämä aina. :D Tuo nimi muuten kirjoitetaan Fawkes!

    VastaaPoista
  2. Luin nimen monta kertaa enkä tajunnut millä tavalla olin muka kirjoittanut sen eri tavalla kuin sinä! :D Kiitos oikaisusta!

    VastaaPoista