tiistai 6. marraskuuta 2012

Halloween Pool Party

Halloweeeeeen! Tuo goottien ja synkiöiden lempijuhla! Tuo tavisten paheksuma Ameriikoista imutettu karkinkerjäystekosyy! Tuo vuoden kohokohta, jolloin ällötävä on hellyyttävää, pimeys kaunista ja ovienpielissä loistavat vihanneksista tehdyt lyhdyt, joita Suomessa ei edes kasva. Vaikka itse pidänkin halloweenista, en ole sitä oikein koskaan päässyt juhlimaan. 

Olen joskus suunnitellut halloween-juhlia, mutten oikein ole koskaan päässyt toteuttamaan sellasia. En ole myöskään osallistunut moisiin aikaisemmin, ainakaan muistaakseni. Korkeintaan jotain pientä illanistujaista on ollut halloween-teemalla. Tänä vuonna sellaisiin kuitenkin pääsin.

Minusta on ihana huomata, että ihmiset ovat alkaneet juhlia halloweenia myös Suomessa. Olen nähnyt paljon ulkona liikkuvia naamioituneita juhlijoita, ovien eteen aseteltuja kurpitsalyhtyjä, ja jopa lapsia karkki vai kepponen -kierroksella. On totta että haloween ei ole perinteinen suomalainen juhla, ja jotkut ottavat sen juhlimisen miltei loukkauksena. Tapa on muka typerää Amerikan ihannointia ja rahastusta.

Totuushan on, että miltei kaikki juhlat ovat omaksuttuja muista kulttuureista. Siitä on vain niin kauan, että ne ovat meille jo perinteitä. Varmaan kaikkien muinaisten pakanallisten juhlien päälle tai läheisyyteen on "perustettu" kristillinen juhla, jotta pakanoiden olisi helpompi omaksua kristittyjen juhlat, ja kääntyä kokonaan kristinuskoon. Miksi juhlimme joulua? Sitäpaitsi suomalaiset ryyppäävät, oli tapahtuma mikä tahansa. Halloweenina voi sitten ryypätä noidaksi pukeutuneena.

Mitä siis itse tein halloweenina? Kerroin teille viimeksi olevani sinkku, enkö vain? No, enpä ole enää! Ja halloweenin (tai oikeastaan sen jälkeisen viikonlopun) vietin uuden poikaystäväni ja tämän kavereiden kanssa allasbileissä. Juhlissa oli vapaaehtoinen halloween-pukupakko. Kaikki eivät välittäneet pynttäytymisestä, mutta useimmilla oli hienot asut. Minä meikkasin meidät molemmat, mutta koska kyseessä olivat kuitenkin allasbileet, meikkasin meidät saunan ja uimisen jälkeen uudestaan. Mutta se oli hauskaa, tykkään maskeeraamisesta!

Halloween makeup à la Mortianna.

The Pool

Halloween outfit

Henkka ♥

Puolikuolleet


 Miten teidän halloween sujui? Juhlitteko, halusitteko edes juhlia? Mitä mieltä olette siitä?2 kommenttia:

  1. Hienot meikit ja mahtavaa allasbileet! Mustakin ois kiva juhlia halloweenia mut en oikein tiiä miten. 8(

    VastaaPoista
  2. Esimerkiksi ihan vaan pukeutumalla ja koristelemalla. Sitten tekemällä kaikkia ällöttäviä ruokia jotka näyttää aivoilta ja sormilta ja syömällä niitä.

    VastaaPoista