lauantai 8. syyskuuta 2012

Tee-se-itse-kynnet

Jos unelmoit pitkistä kynsistä, mutta omasi eivät vain kasva, voit turvautua - kuten useat tekevät - rakennekynsiin. Jos taas et raaski käyttää "turhamaisuuksiin" aivan niin paljon rahaa mitä geeli- tai akryylikynnet vaatisivat, voit valita minun laillani lyhytaikaiset, itseliimattavat tekokynnet. Monille tämä on aivan itsestäänselvää, mutta kerron kuitenkin, miten itse laitan kynteni. Itse tilasin eBaysta Kiinasta läjän tekokynsiä. Ne eivät maksaneet juuri mitään. Tekokynsiä saa myös Suomesta, kaikki ovat varmasti nähneet niitä esimerkiksi Seppälässä. Ne voivat olla valmiiksi koristeltuja tai "tyhjiä". Kynsien lisäksi tarvitset myös kynsilakanpoistoainetta, pikaliimaa (paras kynsiliima) ja tietysti kynsilakkaa, sekä mahdollisesti -tarroja.Aloita putsaamalla kynnet kynsilakanpoistoaineella, vaikka sinulla ei olisi kynsilakkaa ollutkaan. Näin saat pinnassa olevan rasvan ynnä muun kuonan pois.


Viilaa kynnen pintaa vähän, vain sen verran, että saat koko pinta-alan vähän karheaksi.


Lisää nyt pikaliimaa kynteen suurinpiirtein sille alueelle, mikä on kosketuksissa kynteesi. Vaihtoehtoisesti voit myös levittää liimaa suoraan kynnellesi, mikä on tietysti vähän kätevämpää. Jostain syystä itse olen tehnyt aina ensin mainitulla tavalla.

Paina sitten tekokynsi omaa kynttäsi vasten aloittaen aivan tyvestä. Näin saat mahdolliset ilmakuplat puristettua pois.

Lakkaa ja koristele miten haluat.


Joku kysyi minulta, miten meinaan saada kynnet irti, kun sen aika koittaa. Kynnet irtoavat itsestään noin viikon kuluessa. Jotkut ehtivät haljeta sitä ennen (ainakin nämä minun omani) mutta ne saa revittyä irti pian sen jälkeen. Omaan kynteen ei jäär juuri mitään pysyvää vahinkoa.

2 kommenttia:

  1. Oih, todella ihania nuo sinun tekemät kynnet :) Tuo toisiksi alin pisti kyllä heti silmään, upeat! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia. Nuo violetit oon tehnyt sillain, että laitoin teippiä kynnen yli mustan osan suojaksi, ja sitten lakkasin violetilla päälle.

    VastaaPoista