tiistai 7. elokuuta 2012

Surr-rur-rur

Onko teistä kukaan ompelija? Itse olen harrastaja. Oman ompelukoneen sain vasta 19-vuotiaana ylppärilahjaksi, mutta olen ollut kiinnostunut vaatteiden tekemisestä aina. Äitini on tosi taitava ompelemaan: on tehnyt oman hääpukunsa itse, minun vanhojentanssimekkoni ja paljon muuta. Minun ompeluharrastukseni painottuu lähinnä vaatteiden tuunaukseen ja modaamiseen. Pienimpiä hommia on housujen tai paitojen kaventaminen.Toisinaan olen tehnyt vaatteita ihan alusta asti.

Kokoan teille kuvina muutamia tekeleitäni ja muokkauksiani. Aloitan kuitenkin vanhojentanssimekostani, joka on siis äitini on tehnyt.
Puku olisi vaatinut iiiiiison alushameen ja ehkä vanteenkin, mutta resurssit loppuivat kesken. Puku kuvastaa erittäin hyvin silloista tyyliäni. Olin suunnitellut puvun itse, ja olin haaveillut siitä jo edellisvuoden tansseista asti.  Muttei siitä nyt sen enempää, nyt omiin tekeleisiini:

Tämän kellohameen tein alusta asti itse tänään. 

Ensimmäinen kellohameeni. Tein sen vuonna 2009, mutta korjasin vasta sen vetoketjun.  Entinen verho.

Ylipienet kiinalaiselle lantiolle mitotetut farkut. Ensimmäiset housut mitä jouduin leventämään... 

Ja tässä ne ovat, minun jalassani! 

Pitsibloero, jonka tein alusta asti itse. Yksi ensimmäisiä tekeleitäni. 
Modattu toppi. Paita oli ennen pitkähihainen ja logo kuului selkäpuolelle. 
Erään toisen tekemät PVC-housut, jotka istuivat minulle todella huonosti... Muuttuivat ihanaksi merenneitohelmaiseksi hameeksi!
Zombie-morsio viimevuoden naamiaissynttäreilleni. 

Siinä oli muutama esimerkki ompeluistani. Juuri tällä hetkellä tuntuu olevan kova into päällä ompeluun. Saa nähdä mitä kaikkea saan vielä aikaiseksi!

4 kommenttia:

 1. Täältä löytyy yksi vaatetusalan artesaaniksi opiskeleva :) Todella nättejä vaatteita olet tehnyt! Varsinkin tuo pitsibolero <3 Että se on ihana!

  VastaaPoista
 2. Boleron itseasiassa myin juuri vähän aikaa sitten, kun en noita leveähihaisia oikein osaa enää käyttää. :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuo bolero miunkin mielestäni ^^ Mie opiskelin pukuompelijaksi, ja olen jo pari vuotta ollut ompelimossa töissä, ja kotonakin tulee ommeltua. :)

  VastaaPoista
 4. Pidän PVC-housut. ;) Enemmän? :)

  VastaaPoista