sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kynä kädessä yksitoista vuotta

Eksyin Deviantartiin selailemaan vanhoja piirustuksiani, ja intouduin tekemään pienen kollaasin piirustustaitoni kehityksestä yhdentoista vuoden ajalta. Minun mielestäni on ainakin mielenkiinotoista seurata taidon kehittymistä, ja itse taiteilijana voin tietysti kokea myös ylpeyttä siitä, että kehitystä on ylipäätään ollut! 

Kuvat ovat kaikki muotokuvia ihmisistä, mikä helpottaa osaltaan vertailua. Kaikki kuvat on myös piirretty mallista. Ennen muinoin teininä piirtelin paljon, paljon enemmän, ja myös huomattavasti enemmän ilman mallia. Nykyään tuskin piirrän mitään ilman mallia, sillä en koe olevani siinä kovinkaan hyvä. Teininä myös käytin vähemmän aikaa yksittäiseen työhön, vaikka olisinkin piirtänyt mallista. Voisi kai sanoa, että tein enemmän luonnoksia, kuin viimeisteltyjä töitä.

Ensimmäinen kuva on piirretty noin 15-vuotiaana, viimeisin valmistui hetki sitten.

Janan ensimmäisestä kuvasta (Timo Kotipelto) en ole ihan varma, yritinkö kyseisellä kerralla mitään mestariteosta, ottaen huomioon että piirsin kuvan kuulakärkikynällä, luulen että kyseessä oli enemmänkin luonnos.

Dramaattisin muutos on mielestäni tapahtunut vuosien 2007 ja 2008 välillä, ja siitä lähtenyt pikkuhiljaa kehittymään, mutta on iloista huomata, että esimerkiksi vielä Dita Von Teesen ja Erikin (2013-2014) välillä voi huomata kehitystä. Tästä voi siis ehkä päätellä, että minulla on potentiaalia kehkeytyä vieläkin paremmaksi! :)


Kuvissa: 2004 Timo Kotipelto, 2005 minä itse lukion ensimmäisellä, 2006 Tarja Turunen, 2007 ystäväni sisko, 2008 eksäni/silloinen poikakaverini, 2009 silloinen luokkakaverini ja hänen poikaystävänsä, 2010 äitini koiran veli omistajineen, 2012 Betty Page, 2013 Dita Von Teese, 2014 Erik Grönwall ja 2015 Jona Tee.

Jos haluatte nähdä kuvan täysikokoisena, niin menkäähän tästä linkistä Deviantartiin katsomaan se!


2 kommenttia:

 1. Eksyin tänne jotenkin kummasti internetin kiemuroitten kautta. :)
  Ei voi kun sanoa että vau. Kyllähän tuossa on kehitystä selkeästi nähtävissä ja toivottavasti sitä tulee lisää.
  Jotenkin todella tyydyttävää nähdä omaa ja muiden kehitystä tollaisina aikajanoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huima on kehitys! Itsekin piirtelin ja maalailin ennen paljon, mutta se on jotenkin jäänyt.

   Poista