lauantai 8. maaliskuuta 2014

Chocoholic

*Nousee ylös kaivellen hermostuneena kynnenalusiaan ja varoen visusti katsomasta ketään silmiin. Sanoo värisevällä äänellä:* Hei, olen Mortianna -*huokaisee* - ja olen suklaaholisti!

Minulla ja suklaalla on vakava suhde. Suhde on tosin melko yksipuoleinen, sillä luulen että suklaa ei niinkään tunne yhtäläista vetoa minuun kuin minä siihen. Olen tunkenut suklaata suuhuni nälästä, mielihyväntunteesta, siksi koska olen muuten kiukkuinen, siksi koska en ole kiukkuinen, koska on raskas työpäivä, koska on kiva vapaapäivä jne jne. Kyllä te addiktin tekosyyt tiedätte! Huomasin, että en tule kunnolla kylläiseksi ellen saa suklaata, tai sitten olen vaan pirun kärttyinen, ja kärttyisyys helpottaa heti kun saan suklaata. Ihan oikeasti -olen riipuvainen! O_o
Pahin addiktio oli viime vuonna keväällä ja kesällä. Vanhaa ruokapäiväkirjaa selatessa samalla naurattaa, mutta myös kauhistuttaa se herkkujen määrä, minkä kitusiini vedin. Muroja, jätskiä, leipää, suklaapatukka, toinen suklaapatukka... Kun vaihdoin työpaikkaa, aloitin myös uuden syömärutiinin, toisin sanoen vähensin nameja. Ja voi miten hyvältä näytin! Että jos normaalistikin näytän hyvältä, niin silloin näytin hyvältä myös alasti! :D En ole ihan varma mitä sitten tapahtui, tuudittauduinko siihen uskoon että nyt olen tarpeeksi laiha, joten saan taas mussuttaa suklaata ja käsistähän se lähti.


Päätin kaverini kanssa tarttua haasteeseen, jossa en saa maaliskuussa syödä (makeita) herkkuja viikolla laisinkaan! Kaverini puolestaan ei saa juoda lainkaan energiajuomia. Odotin tätä ensimmäistä viikkoa kauhulla, ja tiesin että siitä tulee aivan kamala. Mutta olin väärässä! Ensimmäiset kaksi päivää sujuivat helposti, keskiviikkona teki mieli ostaa nälkään huoltoasemalta suklaapatukka, tai jotain muuta pientä herkkua, mutta pysyin lujana, enkä ostanut yhtään mitään. Torstaina tulikin sitten kunnon kiukku ja "tärinät". Mutta pysyin silti lujana!Perjantaina menin töiden jälkeen kauppaan ostamaan Mignon-munaa, mutta koska kaupassa ei niitä ollut, jouduin ostamaan paketillisen jäätelöä. Ennen vanhaan olisin syönyt koko paketin kerralla, mutta nyt pakkaseen jäi vielä puolet. Tai vähän alle..?

Ainoa makea herkku, jonka olen sallinut itselleni viikollakin, on Profeel-suklaajuomat. Niissä ei ole paljoa sokeria. Kai. Yritän peittää makeanhimoani myös syömällä kaikkea vähän terveellisempää, koska makeannälkä johtuu usein pikkunälästä. Näitä ovat esim. smoothie, pähkinät, maustamaton jugurtti ja mysli, näkkäri ja niin edespäin.


Tänään, lauantain innostuin nälkäisenä syömään pari suklaapatukkaa ja Maraboun creme-täytteisen suklaamunan, ja ai että nyt ällöttää. Kyllä on toleranssi madaltunut alle viikossa - mikä on onneksi hyvä juttu!


4 kommenttia:

 1. Oikein tumma suklaahan olisi hyvästä pari palasta päivässä :D Ja ei Profeelin juomissa pitäis olla kamalasti sokeria, mutta kaikkea muuta myrkkyvä sitten löytyykin. Itekin pitäis vähentää huomattavasti tuota karkin mässäämistä, kun kiloja vaan kertyy ja kuitenkaan ei liiku riittävästi, ettei mässääminen haittais.

  VastaaPoista
 2. Täällä ilmoittautuu toinen sokeriholisti. Pitkään jatkuneesta karkkien, suklaan, leivonnaisten ja jäätelön mässäilystä on vaikea päästä eroon. En ole kyllä koskaan tosissani yrittänyt, mutta tiedän sen olevan vaikeaa...

  VastaaPoista
 3. Olen itse päässyt makean himostani eroon hedelmien avulla, mutta nuo energiajuomat piinaavat yhä. Kerrohan, jos kaverisi keksii keinoin päästä eroon niistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekuri. :) Ei ole niitä tässä kuussa meidän haasteen alettua juonut. Mikäli sen sanaan on luottamista!

   Poista