maanantai 6. tammikuuta 2014

PVC-mekko

Tein paluun ompelukoneen äärelle! Yllätin itseni ja tein mekon, joka onnistui paremmin kuin oletin.

Joulualeja kierrellessäni kävin Eurokankaassa, ja sieltä mukaan tarttui nippu mustaa PVC-kangasta ja pari vetoketjua. Ajattelin, että voisin kokeilla tehdä itselleni jotain kivaa, ehkä topin ja hameen. Jälkeen päin aloin miettiä, että teinköhän nyt turhan ostoksen, mahtaakohan tämäkin jäädä kaapinpohjalle lojumaan, enkä tule saamaan siitä koskaan mitään aikaiseksi. Pyörittelin kuintenkin päässäni useita päiviä, mitähän koettaisin kankaasta vääntää, koska tykkään PVC-vaatteista, mutta minulla on niitä aika vähän. Lopulta päätin tehdä kankaasta kynämekon, ja lauantai-iltana inspiraatio iski.

Kaavat piirsin leivinpaperiin käyttäen apuna erästä toista mekkoa mikä löytyy valmiina kaapistani. Ompelu sujui melko hyvin ilman sen kummempia takapakkeja. Sain kaverilta vielä vinkin, miten saa ommeltua kankaan helmat, jotka pitää kääntää. PVC kun on sen verran tahmeaa, että se ei pintapuoli ylöspäin kulje kunnolla paininjalan alla. Asia ratkesi kun laitoin kankaan ja paininjalan alle siivun leivinpaperia! Noin kolme tai neljä tuntia myöhemmin mekko oli kokonaan valmis! 
  

     


Halusin tehdä sen kerralla valmiiksi välttääkseni sen, että se jäisikin puolivalmiina lojumaan ompelukoneen viereen. Suunnittelin laittavani sen seuraavana päivänä päälleni, kun lähdimme kaverini kanssa laulamaan karaokea, mutta koska lähdin liikkeelle jo päiväsaikaan, ajattelin ettei asu oikeen sopinut "päiväasuksi". Niinpä puin silloin jotain muuta.

Olen kuitenkin todella iloinen ja ylpeä tästä mekosta, koska usein sellaiset projektit jotka teen ihan alusta asti itse, eivät valmistu,  istuvat todella huonosti tai muuten vain epäonnistuvat. Siksi olen enemmänkin tuunaillut jo olemassa olevia vaatteita ja tehnyt niistä jotain kivaa.

Olen kyllä sitä mieltä että tämä mekko tarvitsee ehdottomasti kaverikseen jonkun värikkään vyön, ehkä kirkkaan punaisen tai pinkin. Minulla ei tosin ole muuta kuin mustia, joten täytyy kai ruveta selaamaan Ebayta! ;)

4 kommenttia:

 1. Leivinpaperin voi myös korvata liukkarilla tai ruokaöljyllä. Ei tarvitse paljon laittaa ja helppo pyyhkästä pois, kun ompelu valmis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken mietin että oletko tosissasi. :D Kuulostaa sottaiselta. Ei tuon leivinpaperin irti repiminenkään kovin työlästä ole, tosin joitain pieniä paloja saattaa jäädä, mutta ei läheskään niin paljon kuin talouspaperista....

   Poista
 2. Oho, todella upea mekko O__O Tosi kaunis ja hienoa, että jotkin osaa ommella. Itse en ole koskaan osannut ommella mitään, en edes käsin. Tuppisormi olen. :D

  VastaaPoista